Introduktion til Tante´s Have

Hvorfor Tante´s Have:
Et af de spørgsmål vi ofte får er: Hvorfor hedder det Tante´s Have?
Det er rent faktisk en længere historie, som vi her gerne vil fortælle!

Michael Rasmussen er ud af en planteskolefamilie fra Sydfyen. Min farfar og farmor startede planteskole i et lille lokalområde kaldet Holmdrup Huse, tæt ved Svendborg i 1916. Allerede i 1919 flyttede de virksomheden ind til Svendborg bygrænse, hvor virksomheden lå helt frem til 1985. Planteskolen hed Holmdrup Planteskole og var i tredverne og starten af fyrrerne, efter datidens forhold, en stor planteskole. Hovedkulturerne var frugttræer og roser, desværre faldt frugttræs markedet sammen efter 2. verdenskrig, og efterkrigsårene var en svær tid for branchen. I 1959 døde min farfar kun 66 år gammel og min fars bror, Hans Rasmussen overtog virksomheden.

Min onkel, Hans Rasmussen var efter datidens forhold, en meget berejst herre. I 1936 cyklede han fra Svendborg til Middelfart for at se den dengang, nye Lillebæltsbro, og året efter cyklede han til Berlin på den samme cykel. Under den første del af 2. verdenskrig arbejdede Hans på en planteskole nord for Hamborg i Pinneberg distriktet. Vi har i dag breve fra den gang, der er åbnet af Tyskerne og sendt videre til modtager med besked om at Hans skulle skrive tydeligere, så de kunne læse og forstå hvad han skrev. I 1948 sejlede Hans til USA med sin Nimbus motorcykel, og var derovre i godt et år hvor han arbejdede på en stor planteskole. De leverede bl.a. planter til en stor forretningsmand og milliardær, Vanterbilt. En historie han fortalte meget levende om, igennem hele hans liv. I marts måned 1985 døde Hans pludseligt af kræft, kun 64 år gammel. Igennem de 26 år Hans drev Holmdrup Planteskole, havde han god hjælp af sin hustru Inge Rasmussen. De to mennesker vil altid stå som noget helt specielt i vores familie. Hans burde reelt nok aldrig have overtaget virksomheden. Han var mere botaniker end gartner og købmand, hvilket betød at de to mennesker "levede på en sten". Men ingen har nogen sinde hørt de to mennesker klage, tværtimod virkede de altid glade og godt fornøjede. Hvilket betød at vi børn kom der meget igennem hele vores barndom. Vi har alle oplevet at levere planter sammen med Inge & Hans i deres gamle Hannomag varebil. Vi sad på en gammel æblekasse mellem sæderne. Hvilket ville være helt utænkeligt i dag, med moderne børnesæder og klip i kørekortet! Men dengang oplevede vi børn det, som det mest sikre sted i verden, midt imellem de to mennesker vi holdt så meget af! Hans digtede sin egen sang, som kun blev sunget når vi kørte tur i varebilen, den lød sådan;                                                                                                                                                  
"Ud og køre med grise, det er en herlig sag!"

Den var ikke længere end disse 10 ord, men alle unger der kørte med ham, fik denne lille sang med på vejen. Når vi genkalder os dette billede af Hans, ser vi en stor hyggelig mand foran os, med en mild og hjertelig latter hver gang!

Da Hans døde i 1985 var Inge 71 år gammel, og valgte derfor at lukke virksomheden. Det hjalp den nærmeste familie hende med, inklusiv Michael. Jeg var 17 år gammel og igang med 10. klasse. Efter at være kommet i Holmdrup Planteskole igennem hele min barndom, var jeg ikke i tvivl om at jeg ville være gartner!
Inge Rasmussen levede videre frem til foråret 2002, hvor hun døde 88 år gammel, af en hjerneblødning. Vi kom ofte ved Inge lige frem til hendes død. Hver gang vi besøgte hende fortalte hun levende om Hans, faktisk "talte" hun med ham hver eneste dag, lige frem til sin død. Det var den store kærlighed, fra start til slut!

Derfor kom navnet "Tante´s Have" også hurtigt frem ved en brainstorming vinteren ´96/´97. Det skulle ikke være et person- eller stednavn, men derimod noget hyggeligt at folk kunne identificere sig med!

Derfor navnet, Tante´s Have!

Æret være Inge & Hans´s minde!
 
 

KUNDEKLUB

Du får særlige tilbud til kundeklubspris og nyhedsbreve på mail. Her giver vi tips og gode råd til dig og din have samtidig med, at vi fortæller om nyheder indenfor alt det grønne.

Tilmeld